Itt megtalálsz :-)

2600 Vác, Munkácsy Mihály utca 47.


Bejelentkezés: 06/30-644-2438

Gyógypedikűr - Pedikűr


Az orvosi kezelésre szoruló lábproblémák bizonyos része orvosolható egy jó pedikűrös segítségével. A fájdalmas bőrkeményedések és benőtt lábkörmök eltávolítása rutin feladat egy pedikűrös számára. A leggyakoribb problémák közé tartozik a tyúkszem és a bőrkeményedés, mely elváltozások akkor alakulnak ki, ha a lábra nagy nyomás nehezedik. A megvastagodó bőr egy idő után irritáció forrása lesz. A tyúkszem leggyakrabban a lábujjakon alakul ki, oka legtöbbször a nem megfelelő lábbeli. A bőrkeményedés többnyire a láb alsó részein alakul ki, ott ahol a legnagyobb a nyomás. Gyógy pedikűr a láb különböző megbetegedéseinek a szakszerű ellátása. Ilyen a gyakori köröm- és lábgomba, tyúkszemek, bőrkeményedések. Ezeknek a helyi kezelése azért fontos, mert a gyógyszerek mellett szükség van a fizikális eltávolításra is. A teljes gyógyuláshoz mindkettő szükséges. Mivel ezek a betegségek nagyon könnyen terjednek, muszáj fizikális eltávolítást is végezni, ami otthon nem oldható meg!!A  szalonban a vendégeim maximális higiéniai körülmények közt vehetik igénybe a kért szolgáltatást.

 A lábápolás azért fontos, mert az egész testsúlyunkat a lábunk hordja. Ha fájdalmaink vannak, akár egy harántboltozat, akár egy bokasüllyedés, akár egy kalapácsujj vagy egy bütyök miatt, az elrontja az egész napunkat, nem tudunk dolgozni sem rendesen, még fejfájást is okozhatnak a lábbal kapcsolatos problémák. Ha valaki rossz méretű, túl keskeny orrú, nem a testsúlyának megfelelő sarkú cipőt visel, nem gondol arra, hogy a láb egész statikája megbomlik. Egy magas sarkú cipőben járó embernek az egész testsúlya előre, a lábközépcsontokra esik. Így előáll egy hosszanti boltozat süllyedés, ami magával hozza a harántboltozat süllyedését is, a láb nem tud három ponton támaszkodni. Ha ez a boltozat megszűnik, a cipő elkezd nyomni , és kialakul egy vérkeringés zavar. A hajszálerek nem tudják úgy ellátni vérrel a szöveteket, mint kellene, és ez egy elszarusodási folyamathoz vezet. Ha ezt a harántboltozatot nem kezeljük egy betéttel, akkor tovább romlik a helyzet és olyan nagyon megsüllyed, hogy sokkal jobban fog dörzsöli a cipő, aminek következtében csonthártyagyulladás keletkezik, a gyulladás csontot termel, ami hagymalevélszerűen egy elcsontosodáshoz vezet, ekkor beszélünk bütyökről.

Ha az ujj eldeformálódik, akkor általában a feszítő-hajlító izmok a láb harántboltozatában ellazulnak, a csontokat elengedik, az izmok felemelik az alappercet az ujjpercen és így a középperc és az alapperc ízületi feje egy kalapácsállást vesz fel, ez a deformitás folyamata. Sok esetben a kalapácsujj fájdalmasabb, mint a bütyök, mert a cipő kaplija nyomja és dörzsöli. Ezen is keletkezhet tyúkszem ugyanúgy, mint a talpon, az ujjbegyeken, az ujjak között, vagy az ujjhátakon. Kezdeti stádiumban meg lehet előzni a nagyobb baj kialakulását.

Ha egy jó lábápolóhoz kerül a vendég, aki tisztában van a láb deformitásokkal és rendelkezik annyi ortopédiai ismerettel, ajánlani fogja, hogy forduljon egy ortopéd szakorvoshoz. Amikor olyan későn kerül hozzánk a vendég, hogy már a betét nem segít, akkor a műtét a megoldás. Nagyon jól tudják operálni a bütyköt is és a kalapácsujjat is, de időskorban, amikor valakinek valamilyen belgyógyászati betegsége van, mondjuk érszűkülete, vagy cukorbetegsége, akkor az orvosok nem szívesen nyúlnak hozzá, inkább ortopéd cipőt rendelnek a betegnek, azzal segítik a járást. A kalapácsujjra kaplis cipőt szoktak készíteni, a cipő felsőrészen hagynak helyet a lábujjak elhelyezkedéséhez.

- Egy jó pedikűrös nem hagyatkozhat teljes egészében magára, kalapácsujjnál, bütyöknél ortopédorvoshoz küldjük, ha bőrtünetei vannak, akkor bőrgyógyászhoz a vendéget. Ha olyan gyulladt gennyes körömmel találkozunk, melynek a kezelése a mi tudásunkat meghaladja, természetesen sebészorvoshoz küldjük s vendéget, mert infekciót lehet okozni bármennyire is sterilizálóval dolgozunk.

- A pedikűrös segíti az orvos munkáját. Az orvos reszekálja, kiveszi a gennyes körmöt, vagy megoperálja a kalapácsujjat. A pedikűrös úgy segít a vendégen, ha időben eltávolítja a bőrkeményedést, akkor nem alakul ki a tyúkszem. Sok esetben, ha már későn jön a vendég, akkor a bütykén van egy tyúkszem. Egy tömlő képződik a csonthártya és a bőr között, ez megduzzad, piros és fájdalmas, ehhez nem nyúlunk. A kalapácsujjat addig kezeljük, amíg nem látunk csonthártyagyulladást. Ha csonthártyagyulladást látunk, akkor antibiotikumos kenőcsökkel bekenjük, de nagyon jól tudunk segíteni az úgynevezett tehermentesítőkkel is.

- Vannak olyan vendégek, akiknek a harántboltozatán mély, fájdalmas tyúkszemek vannak. A nem megfelelő cipő viselése okozza ezeket a problémákat. Akinek széles lábfeje van, és a mostani szűk vágott orrú cipődivatot követi, hamarosan erős harántboltozat süllyedése lesz, majd ennek következtében kalapácsujja. Sőt, ha nagyon megterheli a lábát, akkor sok esetben előfordul, hogy a sarokcsont gumójára egy saroksarkantyú keletkezik.

 Általában a harántsüllyedéses, lúdtalpas embereknek deformálódik a lába. Sajnos, ha időben nem kezdi el kezeltetni, egymásra mennek az ujjak, és ez által többször előfordul a körömbenövés is. Ennek oka, hogy nem jól helyezkedik el a láb a cipőben, így az nyomja a köröm sarkát, ami igencsak nagy fájdalommal jár. A körömbenövést mindaddig tudjuk kezelni, míg nem gennyes. Mikor eltávolítjuk a körömbenövést, rendszeres kezeléssel megakadályozzuk, hogy a körömbarázdába az a sarok újra benőjön, vagy ha lehetséges spangét rakunk rá.

Egyszóval figyeljünk oda lábunkra, de ha mégis hasonló probléma merülne fel, akkor az oldalon megtalálja elérhetőségemet.

                                       
Szlogenem :-) Ha hozzám jár, JÓL JÁR!!!